Followers

Friday, December 31, 2010

KHAIRUL FAHMI PUNYE AWEK?

sebelom aku setat becerite..aku nk ucapkan tahniah kpd skuad bola sepak negara atau name laennye Harimau Malaya sbb menang juara AFF Suzuki Cup baru2 ni.
wah3 td aku bukak belog2 rakan2 blogger sume tengah hangat cite pasal ni.tambah2 lg pasal penjaga gol malaysia.sape lagi kalo bukan Khairul Fahmi tu.
walaupon aku agk ketinggalan tapi aku nk cite jugak.haha.
yela sape yg tak keruan melihat penjaga gol yg hensem sebegitu.pehh...tangkap bola dgn tangkas da kemas nye.ade stail..aku pon tak terlepas daripada tu.aku ini wanita biasa.haha.----->berlatar belakang kan lagu kris dayanti.
emm..akan tetapi Khairul Fahmi ni sudah berpunye ye.tadi aku sempat menyinggah di belog aweknye itu.cun woo..aku tawu belog awek si Khairul Fahmi ni pon dari belog Solihin.Credit toSolihin!
kalo korang nk tgk belog awek die pegilah kat sini jejariruncing.blogspot.maybe loading lambat sikit.yela sbb semua org tgh berpusu2 nk pegi belog die.
mari kite doakan semoga mereka bahagia bersama!Amin.

okay nk canang ni.aku tukar header da.yela aku tgk sume owang da tuka baru.so sempena new year ni aku tuka la.ye tawu tak lawa.tapi ni aku buat sendiri okay.




p/s:secara jujur aku ske tgk pemain no 16 maen.hehe.lari laju.cayalah!majula bola sepak negara kite.jgn macam musim buah2an pulak.takpon mcm chipsmore.Syabas sekali lg!!Sokong jom!





Sunday, December 26, 2010

KAWAN KO KE NI?

korang ade kawan tak ni??tipula kalo takde kan.
bagi aku kawan la teman tok kongsi susah senang,bergelak tampar,maen guli same2,tolong cari kutu kepale dll.
ini lain la pulak jadinye. tyme kite senang je mereka ade.tyme susah ntah lesap ke mane ntah.zuppp!!mcm pelesit die lari.tak sempat nk kejar.tggu aku weyh!!
lagi satu mmg pantang nenek kebayan btol bile kawan yg dahulunye rapat pastu bile da berpunye teros kite dilupekan.huh!mcm ini pun ade ke?
dah aku cite ni mestila ade kan..cerita benar ni.
last2 hubungan sahabat tu semakin renggang.yela kan owang da berpunye.mestila utamakan kayu balak nye itu.waktu bersama dgn teman2 dirasekan tak sebest mase bersame pacat.eyh.pacar.
emm..da byk da aku tgk bende mcm ni jadi.eceh.
tidakkah mereka sedar dulu mase boypren mereka itu tiade sape yg
selalu di sisi mereka??jawab2!
mase yg nk di luangkan bersama kwn sangat la berkire..alasan demi alasan diberikan tapi bile kluar berpacaran..hmm...korang pikir la sendiri.


*sekadar gambar hiasan.hehe


p/s:hargailah kawan anda.korang ade pengalaman mcm ni?sile2 kongsi.




Saturday, December 25, 2010

ARNAB MIXED ANGGORA

makk aii....lame betol tak bebelog.
ni sume pasal tenet kat uma aku yg mcm cipot vavi.
emm..tepaksa aku melepakkan diri kat old town.i'm back!tadaaa...

sbnrnye aku agak terkilan sbb byk benda aku terlepas spnjg aku tak bebelog ni contohnye mcm ade contest blog 2010(x pasti betol ke x nme die)
tak sempat aku nk mengundi belog2 yg aku suke.mintak maap ye kawan2.
pastu ade lg blog running ke ntah ape bende ntah.--->x tawu sungguh ni
hidop tnpa tenet ni aku rase ibarat hidop tnpa baju je.bhahahaha!!
payah sungguh.hidopla aku mcm katak di bwh tempurong kelapa laut afrika.
byk betol aku nk cite kt korang sepanjg tempoh aku tak bebelog aritu.
tapi skunk da tak tawu plak nk cite ape.
1,2,3 mule...
pada satu hari err..ape ye.
aiyakk..da hilg sudaaa...
okay la aku cite psl pet aku la--->xde bhn da
emm..aku skunk ni ade membela.
bukan antu raye tapi rabbit.
name die solace.skunk ni solace ade kawan nme die jack.
naseb baekla mereka ade kalo tak,tak tawula ape yg aku nk buat time cuti dgn tenet yg mcm vavi ni.
tgk la mereka ni.sile2.




ini solace.






ini jack aka cinta.
okay la nk balik da.pekeja2 kt sini pon da setat pandang slek.ish.aku cucok bijik mate ko kang.aku bayar la!grr..

p/s:aku akn aktip semule ke belog korang lepas aku msok sem ni ye.tggu!!---->bajet artis lg.bhahaha!


Monday, December 6, 2010

Great time in Malacca Zoo

hello kawan2...aku da blk.kembali menaip and membebel kt sini.
praktikal aku da abis.seyes beshhhhhh giler praktikal kt zoo melaka!
mereka sgt menyambut kehadiran ktorg.thanks kpd unit dapur,unit kuarantin dan unit klinik.gonna miss u all!!
rase taknak balik pon ade.kalo tak takkan la ade kwan aku ni yg melelehkan air mata tyme nk balik tuh..haha.okay aku mengaku.aku pon nangis.bwekk.





okay gajah ni name die saleng.ensem tak?hehe



mengedik ngan saleng jap.



yg ni pulak beybear.sbnrnye die takde nme.ktorg dtg tros da dpt nme.bhahaha


ni en.rahim kesygn yg besh & en.azwad yg tuuutt..hahaha


aktibiti d mlm ari.menjadi kutu rayau.



eceh.bajet.peace!

ape yg aku dpt spnjg prktikal ni?
hehe..ade2..baek sudut dalaman dan jugak luaran.
dari sudut dalaman nye aku rase aku da betaggungjwb sket.eceh.
pastu aku belajar mcm2 kerenah manusia dan jugak binatang.
dari sudut luaran pulak, kulit aku da semakin legam.huhu.


p/s: majula zoo utk negara.haha.ade soklan sket.zoo melaka dgn zoo negara mane yg lg best??






Saturday, November 27, 2010

MAHA 2010


korang sume da pegi ke MAHA??
jom same2 support industri berasaskan tani ni.hoho
die setat dari 26hb smpi 5hb Disember ni je.so cepat2 la serbu.
lokasinye kat MARDI dekat je ngan kolej aku, kolej 17 UPM.eceh..nak promote plak.
tapi jangan dtg cari aku kt kolej plak.aku takde.gi praktikal.haha.statement bajet artis.

sempat jugakla tadi aku menjejakkan kaki kt situ.
tapi pegi kejap je.nk kejar mase.aku pegi 1 hall je.
hall ape?hehe.opkos la hall yg ade makanan2 tuhh.
tu pon seratus jugakla abis.ish3.



satu lagi..belog ni akan aku tinggalkan selame seminggu sbb aku ade praktikal kat melaka.
doakan kami selamat smpai dan pulg ye kawan2.
tak nak la pegi sane ade hidong, balik2 da rompong plak hidong.choii!





p/s:doakan kami selamat n jgn lupe pegi MAHA.mood: miss my solace and colat already.




Monday, November 22, 2010

ICE ROOM FOR ICECREAM LOVER

mggu exam da abis..mksodnye ape?
mksodnye aku bole setat aktibiti lepaking.
ceit..bajet mggu pekse aku tak lepak.

meh2 lepaking kat ice room.
thnks kpd penajaku.laen kali nk lg.bhahaha




setelah penat mencari akhirnye ketemu.




mek yg beriye nk ke ice room.




sejuknyeee..mcm kat polar zone..bhahaha..sumpah tipu




p/s: kedai da cntik da sume.tapi kn nape pekeje kt ice room ni sume bangla?sile jawab




Saturday, November 20, 2010

MILO FUZE 4 IN 1

iye...sudah tibe masenye aku membyr hutang piutang ku setelah lame di peram dan akhirnye menjadi buah yg masak ranum..ape yg aku merepek ni ha setan??
ok..sebenarnye aku nk ckp yg aku nk langsaikan hutang2 aku di alam maya ni.haha.
tp sebelom tu aku nk bagitawu aku da abis peksa..yahuuuuu
nmpak tak ati aku ade taman bunge2 cinte ni..sonok seh

ok2.tnpe ckp byk lg.ni die award dari aja.thanks ye!





aku nk kasi award ni kat sume follower belog ni.amek la.jgn segan.kpd cik su wajib amek award ni.



2nd award plak dari cik su.
yg ni ade soklan yg kne d jawab.
1)kamu kawan gua kan?
opkos la pwen.

2)y kamu mau jadi kawan gua?
peramah la ciksu ni..pastu rajin mengomen belog ni.tu yg syg lebey tu
.

3)give me 5 reasons y u supposed to be gud blogger
sbb sy kuat mkn.
pastu sy baek.
hah?bole trime ke ini jwpn.bhahaha.

4)tag kawan kamu okeh.


award yg seterusnye dari cik su jugak.thanks cik su.
award ni best sbb takde soklan.hehe


wawa nk tag aja sbb die pon baru tuka header die.so mmg bgus sgt la award ni utk die.
kak roros pon kena amek jugak award ni okay.


ade lagi ni..the 4th award dari aja.

ade soklan ye.mari jawab.

1)berikan 1 nickname tok sy
nick boley?ekeke

2)ucapan utk pemberi award ni
thanks once again aja!

3)berikan 6 fav artis/singer/group yg korg minat
yoon eun hye
evanescence
paramore
katy perry
beyonce
davichi
byk lg ni..

4)beri award ni kpd 10 org kawan2 blog/follower
to all my followers.please take this award.thank u.


p/s:kalo ade lg yg aku tak buat lagi tu habaq mai.aku kdg2 tak pasan n tak igt.baekla.sekian.





Sunday, November 14, 2010

cara hilangkan stress

psst..pssstt..
ye aku tawu..aku tak abis exm lagi..
bagi la chance beb..da gian da tangan ni nak ketak-ketuk keyboard.

seminggu sudah berlalu...
apekah yg aku lakukan di spanjang study week ni?agk skema ini ayat.haha
ye aku ade mereleasekan tension dgn berkaraoke bersama family.
really enjoyed dat precious moment.walaupon sore mcm haremm mlm itu.
tapi tak ape.haha.keseronokan yg penting!
and the most important thing is i'm fully sponsored.hahhaa.
thanks to my cousins mak liza and imran.laen kali nk lg.

tak kusangke cousin2 ku ini ade bakat terpendam.haha.
bole jd jamal abdillah, boley jd sixth sense,bole jd rossa dan byk lg.sile pilih.miahahaha
kami hantu karok!!
ibu saye pon taknk ketinggalan menjoin kan diri.batok2 tp still nk join.haha.
yg sedeyh nye aku bole pulak terlupe nk bwk kamera.mcm mane ini?
so pic yg ade ni bukan aku punye.my cousin yg punye.aku cilok je kt fb.


artis2 pada mlm itu...




peace no war!haha.pic ibu saye takade.ibu taknak.artis low profile.hehe.



p/s:mak liza if free update belog mu.nk nengok pic yg laen pulak.eyh ape aku bt ni.setop!!!setat study blk.bye pwens here.




Friday, November 5, 2010

biochemistry is suck

aku sekarang ni tgh bergelumang ngan DOSA.eyh bukn.buku la!
final aku baru nk setat 11 hb ni.wish me luck yaa!
aku exam smpai 20 hb okayyy!lame kn,kn?
so sepanjang tempoh tu aku tak dapat nk berbelog sangat.
ketahuila bahawa aku sgt terseksa utk itu.

bepinau mata tgk lecture notes yg bersepah kt ats meja.
bajet mcm hebat je byk kertas2 ats meja.paham nye tak jugak.
ape2 pon aku kena bt betol2 final ni especially utk repair result biokem test aku yg mcm hareemmm...AKU BOLEH!!yeah!!
kpd pengetag2 aku, lepas abis exm nnt aku lunas kan ye.




p/s: mode:study..berlatarbelakangkan bunyik cengkerik..cit..cit..cit..



Tuesday, November 2, 2010

die yg paling BINGIT!!!!!!

mari berteka-teki..
homo sapiens ape kah yg pling bingit?
xpe2 korg pk dlu..take ur tyme..


1...2....3...TEETTTTTT!!!
mase da tamat!!
bawah ni jwpan die

klik video dlu!! =)
video



this is 'the very bingit creature'..miahahahahaha------>sile mengilai bersame
abis la aku pasni..kena sepak terajang ngan korg..bengang tak?hohoho
ini kawan aku la beb..SYIRA SI BINGIT..entri ni tok die.
sbb ape??sbb arini birthday die la..

di kesempatan ni aku nk wish SELAMAT HARI LAHIR SYIRA!!!!
saye ulang SELAMAT HARI LAHIR YG KE ** SYIRA!!!!
meh2 jempot msok kelab orang2 tue..haha

meh aku cite sket psl bday girl..biar die malu sket..hoho
1)die ni bingit..seyes weyh..boley pecah gegendang telinge kalo expose terlalu lame
2)shopaholic..dgn aku2 skali kalo boley die nk tarik jd mcm die..ekeke
3)tak berkire..ni yg aku suke ni..sume kire halal je..

eyh aku rase baek aku stop smpai sini..bulu roma aku da setat naek geli2..haha
takpe2 video yg ko buat tok aku tu lg geli..muahahaha


p/s: korg tak puas ati lagi ke dgn jwpn teka teki ni?ape?nk wish jugak??boley2...takde hal la..sile2..



Thursday, October 28, 2010

BILA TENSION KITE KENE MAKAN

aku cakap kalo aku tension aku mmg makan banyak.
smlm aku memang tension abis la..
so, aku makan macam tiade lagi ari esok.
da abis makan aku ingatkan da okay tapi semakin tension.
sebab ape?
sebab aku da pokaiiiii!!!sile belanje saya.


lunch kat Restoran Asam Pedas..pekena asm pedas + gulai tempoyak ikan patin




makan petang kat Delifrance, Mines



dinner kat Brothers Corner, Kg Abu Bakar Baginda



sengaje aku tak letak gambar aku kat sini.
pecayela..kalo aku letak mesti korg konpius aku dgn hantu raye.

p/s: berhenti makan sebelom kenyang.=P




Sunday, October 24, 2010

tak suke die

aku kembali..
jgn tanye aku ke mane aku menghilg.
korg tak boley tanye,tapi aku boley jawab.miahahahaha----->mengilai tau
aku busy la nk final exam ni.
atau lebey tepat lagi buat2 busy.
bukan stdy tapi termenung,menganga,terkinje2,betepok tampar,mengilai,cabot bulu kaki org sebelah,angkat2 kening...
sebab tu result test aku macam vavi la.(jgn bgtawu mak aku)

so sempena final exam ni aku kurang kan belogwalking,update blog,fb,twitter sume.tak suke,tak suke!
bajet kalo aku kurg kan sume ni aku akan cemerlang la?
hoho.harap2 begitulah.
wish me luck!!


apesal gmbar ni?biar la.aku suke die.hehe sumber: *cik google



p/s: 1+1=??jawab2.susah ni.huwaaaaa...camne aku nk jawab pekse ni.



Tuesday, October 19, 2010

apa tindakan anda sekiranye anda diperli??

mesti korang sume pernah rase diperli kan?
kdg2 tu kite rase orang yg perli kite tu bukannye bagus sgt pon tambah2 lg die pon buat bende yg same.WHAT THE HALL???
tambah lagi bende yg kite buat bukannye salah pon dari segi agama, bangsa dan negara..tapi keep nak carik salah kite..sabar jela
nk betol kan orang but die pon same malah lg terok.aiyooo..ini punya olang pon ada meyh?

kat sini ade sikit cara yg aku buat kalo aku di perli oleh mereka2 ni.

1)buat2 tak dengar.
mase2 ni jugakla korang buat2 tgh becakap ngan org laen.start becakap dgn banyaknye.cite pulak pasal segi tiga bermude.hamek ko!kononnye anda tgh busy la so tak dengarla ape yg orang tu perli.padahal telinge tgh pasang ni.nk dgr ape die perli tu.

2)muke tak besalah
korang bedepan je dgn die tyme die perli tu.pandg muke die.eye contact sket,lepas dia da abis korang teros msok bilik.biar terpinge2 die kt situ.

3)body language
kalo aku ckp body language tu korg jgn la pulak menari2 pulak tyme die perli tu.nnt die igt korang suke pulak diperli.ape yg aku mksodkan korang jeling sikit kat die.tunjukkan korang tak suke diperlakukan mcm tu.

4)mulut
bkn nak soh makan die eyh..korang sound je die balik.ko pehal nk perli2 aku ni?baguss sgt?tp cara ni mcm cruel sgt la pulok.tak sampai ati.kalo bls cara ni nmpak macam kite pon same je mcm dorang tu.

6)express urself
tweet2 la kt dlm twitter.demm2!how dare she perli2 me??nama die sile tapis ye.kalo tak begadoh pulak si temah ngan si bedah ni kang.

5)maafkan jela
mybe time tu dorang tgh dtg bulan kot.so maapkan jela dorg.sikit jam lagi ok la tuh.hati sakit ko tanggung la sendiri.


*sumber: cik google


p/s: ni cara aku.kalo korang pulak macam mane?pakai hammer ke?share la cara korang yg bekesan tu.hoho

Friday, October 15, 2010

ko pehal??nk kene TAPAK??

mase kt stesen KTM td kan kwn2..
orang banyak giler babai betol.
da la lambat.da tension da kat situ.
takpe boley tahan lagi.
behimpit2 aku kat dlm komuter tu td.
bukan takat ikan sardin,ikan bilis pon da tak boley nak masok da.
betepek aku kat cermin pintu komuter tu.
skali ade sorang foreigner negro ni a.k.a pak itam.ish.
da sempit2 tu nk jugak die masok.
dok tolak2.aku da hangin.

aku: sori sir,this is the ladies' coach.U need to go to the other coach.
aku sound die beb.bengang suda
negro: ..........
die senyap smbil tunjuk muke bangga die.
aku: excuse me..there is no space for u..full already.
THIS IS THE LADIES' COACH!!
nada tinggi sikit.ade yg nk kene cepukk ngan aku ni kang.ape yg ko tak paham lg ni hah
negro: why don't u talk to the other man??
dengan muke die yg annoying tu

makk aii..menjawab ko ye
ahh x boley lyn die ni.tak makan saman.
lagipon takot la pulak aku kan.kot2 die pukol aku ke nnt.
masok paper plak aku besok ni.
aku pon diam smbil pndg slek kt die.



p/s: ladies only at all times..aku rase nak tepek je logo ni kat dahi negro tu.. anda2 sume penah tak nampak logo ni?kat mane tuh?ade2.kat dahi negro tu la.





HARAPAN SITI

quick update b4 nak msok kelas.
siti,siti,siti thanks sbb bg award.ada lagi ka?haha

amek ko ni die..Award Blogger Harapan.
tetibe rase mcm artis pulok.ngeh.


soklan2 die.

jawapannye same mcm siti jawab.ceh.

reaksi slps mendapat award ni?
koma sekejap.

sila passing award.
ok wawa pas kan ke


p/s: thanks kwn2.ok2.da lmbt nk pegi kls.waaaaaa...


Thursday, October 14, 2010

ape yg GABAI nye??

hoho..
kali ini kami bt trip pegi sungai gabai..
spnjg pjalanan tu puas aku pikir gabai tu ape mksod die.
org yg lemas tergabai2 nk mintk tolg ke?or udang2 yg tergabai-gabai mintk tolong sebelom di jadikan tom yam?
eyh,ngeng tu terkapai2 la.
ahhh..biarla.kusot.
yg penting memg besh siot mandi2 air tejun yg paling atas skali tuhh.
org yg kt bawah tu rasakan penangan air ehem2 dari kami.haha







p/s: sape2 yg tahu gabai tu mksod die ape..share la sket ye





Monday, October 11, 2010

BERTUKAR!!

sini2..nak habaq sket..tuan punye belog ni bole bertukar2.
ckp je BERTUKAR!! nnt die akn betukar serta merta.
tak caye tgk bwh ni


ckp 'bertukar' sme2 ngan aku eh..1,2,3 BERTUKAR!
tipu korg tak ikot same2 ngan aku kan.xpe2.nxt tyme.

BERTUKAR!!



di paginye beliau ialah seorang pengangkat najis kuda yg berjaye



BERTUKAR!!

selepas itu,beliau bergegas ke bukit ekspo upm utk tugs beliau yg seterusnye.yupp!beliau ialah seorg pemain paintball terlatih.sumpah tipu.



BERTUKAR!!

di malamnye pule beliau adalah seorang ahli pemikir terulung dunia.



BERTUKAR!!


di waktu tidonye pule beliau menconteng2 hodoh di belog2 anda.


BERTUKAR!!



di waktu lapangnye,beliau adalah seorang jurugambar professional yg melantik dirinye sendiri.tuan belog takde kt pic ni sbb beliau yg tgkp gmba ni.




p/s: aktibiti harian korg pulak camne?sape penah maen paintball?sile agkt tgn



Saturday, October 9, 2010

yang mane satu pilihan kalbu??

aritu pegi jalan2 tibe2 aku mcm tedengar sesuatu yg memanggil.
bile aku toleh..
rupenye ini yg memanggil....



ceh.aku takde duet la skunk ni.
tggu minggu depan ye sayang.hoho.
ade teka-teki sket.dlm byk2 karaoke box2 yg mne paling best?
haha.
pilih yg mne korg suke..korang belanje.hehe










p/s: kalo ade tempt yg lg best rekemen la ye..nk buat kunjungn.hahahah.gelak puas aku.





Thursday, October 7, 2010

Sisa2 raye

ade lg ke orang yg beraye sekarang ni?
ade jawabnye ye adik2.
kami still beraye kat umah lecturer kami tadi.hoho.
yg penting kitorng takdela di saji dgn serdak kueh.duet raye pon sumpah kami tak dpt.
yg kami dapat ialah kepuasan berjalan.yeah!!





demm!perot lapar pulok..ceit.tak kenyang la tu kt uma Dr.Mat tadi.
singgah melantak di Medan Ikan Bakar pekena ikan bakar die.


eyh..ni tak bakar lg la.


hah...ni die yg da terbakar.boley bla jugakla rase die.




yg ni pulak org yg terbakar.




Monday, October 4, 2010

Belog HEBAT?


makk aii..dpt award belog hebat la..
aiyakk..tang mane yg hebat tuh cik aja.hehe
by the way thanks ye cik aja bagi wawa award ni.
da orang bagi sapu jela kan,kan?

soklan2 yg perlu di jawab,

1)name blog anda buat masa ini?
nonstop bla.bla.blah

2)Anda rasa blog anda hebat?
crap je byk.haha.tp kire ok la tu ade org kate hebat.hoho

3)Benda yg anda sayang?
lappy

4)Anda tengok waktu dekat mane?
kat leptop or fon.takde jam tgn

5)Web sesawang yg selalu anda jenguk?
blog and fesbuk

6)Letak 3 hingga 5 blog yang anda rasa 'Blog Hebat'




WAHIDA ALIAS@NONSTOP BLA.BLA.BLAH COPYRIGHT