apa tindakan anda sekiranye anda diperli?? - nOnstOp bla.bla.blah

Followers

Tuesday, October 19, 2010

apa tindakan anda sekiranye anda diperli??

mesti korang sume pernah rase diperli kan?
kdg2 tu kite rase orang yg perli kite tu bukannye bagus sgt pon tambah2 lg die pon buat bende yg same.WHAT THE HALL???
tambah lagi bende yg kite buat bukannye salah pon dari segi agama, bangsa dan negara..tapi keep nak carik salah kite..sabar jela
nk betol kan orang but die pon same malah lg terok.aiyooo..ini punya olang pon ada meyh?

kat sini ade sikit cara yg aku buat kalo aku di perli oleh mereka2 ni.

1)buat2 tak dengar.
mase2 ni jugakla korang buat2 tgh becakap ngan org laen.start becakap dgn banyaknye.cite pulak pasal segi tiga bermude.hamek ko!kononnye anda tgh busy la so tak dengarla ape yg orang tu perli.padahal telinge tgh pasang ni.nk dgr ape die perli tu.

2)muke tak besalah
korang bedepan je dgn die tyme die perli tu.pandg muke die.eye contact sket,lepas dia da abis korang teros msok bilik.biar terpinge2 die kt situ.

3)body language
kalo aku ckp body language tu korg jgn la pulak menari2 pulak tyme die perli tu.nnt die igt korang suke pulak diperli.ape yg aku mksodkan korang jeling sikit kat die.tunjukkan korang tak suke diperlakukan mcm tu.

4)mulut
bkn nak soh makan die eyh..korang sound je die balik.ko pehal nk perli2 aku ni?baguss sgt?tp cara ni mcm cruel sgt la pulok.tak sampai ati.kalo bls cara ni nmpak macam kite pon same je mcm dorang tu.

6)express urself
tweet2 la kt dlm twitter.demm2!how dare she perli2 me??nama die sile tapis ye.kalo tak begadoh pulak si temah ngan si bedah ni kang.

5)maafkan jela
mybe time tu dorang tgh dtg bulan kot.so maapkan jela dorg.sikit jam lagi ok la tuh.hati sakit ko tanggung la sendiri.


*sumber: cik google


p/s: ni cara aku.kalo korang pulak macam mane?pakai hammer ke?share la cara korang yg bekesan tu.hoho

21 bla bla blah:

noreed said...

slalunye buat tak dgr jer. tp tinga tu dah merah lah. nasib baik tutup dgn tudung. tak nampak.

Encik MamaT said...

lalalala~~ tak dengar....

one2paii said...

kalo gua la,gua korek telinga depan die,wat bodo jerk,sambil menikmati kegelilaan korek telinga tuh..

Yanie J said...

klo yanie buat dunno je, hahaa.lama3 dia stop n bgang sndr.hikhik

SitiMashitahSaidin said...

haish.. sound balik...

"x puas ati cakap depan2.... apa barang cakap belakang, aku x dengar!"

hehehehhe... itu la antara dialog joyah dan tipah~

Liquid said...

kalo incek liquid pendam dalam hati jelah, kalo banyak sangat dia perli tu xtahan sembur la dia balik macam2. mcam la bagus sgt an nk perli org2 uhu

Cik Su said...

susah klu kawan sendiri yang perli kn

WAHIDA ALIAS said...

noreed:haha..betol2..pns je telinge..
en.mamat:credit to u..caya lahh!!
one2paii:satu lg cara korek idong dgn asyiknye..
yanie j:silence is the best weapon rite?
siti:cayalah siti!!berani jugak hang ni kan?
liquid:hoho..makan dalam ye incek liquid
ciksu:betol2..sedap die aje perli2..smpai nye hati beliau.

Solihin Zubir said...

sound direct trus la.. hehe..

paan said...

senyum.... :)

blur said...

no.1 ngan no.2..
slalu wat2 xdgar pas2 dgn muke blur yg blur pon ckp "eh, ko ngate ak ke td???"

zmah said...

Dengar bebetul.....lepas tu diamkan diri dulu bertindak jika keadaan sesuai

mr.curly said...

wat dek je ... tp smbil2 tu kite pikirkn blk ..

y@n@ M!B said...

sy juge akn wat bodo je...muke plg inesen lah tjk kt dia..hehe~

Afiq Din said...

sng je...
umpamakan org yg perli kite sbg boneka...

Sharifah Nurul Shahirah said...

selalunya buat muka innocent konon2 xfaham apa diorang cakap

Aoi@riena said...

hahah... best2... lagi afdal maapkan je tapi.. kite manusia bese gak kan.. sakit hati lame2 pendam bleh jadi sakit jiwa.. so wat la ape yg patut.. yg kat atas ni sume ok.. bleh dipraktikkan.. hehe

Un Phat Lee said...

gua biasa memaafkan je.baik en gua? ehe Xd

dark r0se said...

kalo owang tu mang cam bagus jek~ akk akan perli balikkkkk~;P hihi:D

MyraLove =) said...

kalo saya..susa sikit nak sembur balik..selalu rasa..tak cukup reason lagi nih nak sembur..
tp..bila dah banyak sgt..banyak kali...hurmmm..jaga2..gunung berapi meletop =)

kobEj0rdan~ said...

tgk tahap perli.klu wa wa mungkin perli balik.
n biasenye org yang perli tu akan mara bile wa perli balik. sorry la nak perli org yang mulut pedas:DD

WAHIDA ALIAS@NONSTOP BLA.BLA.BLAH COPYRIGHT