MACARONS - nOnstOp bla.bla.blah

Followers

Friday, August 12, 2011

MACARONS

yeayy!perotku sudah kenyang berbuka tadi..alhamdulillah!
jom cerita pasal macarons.korang penah makan tak?
what?moron?
nope!its macarons or macaroons.im not very sure which one exactly the correct spelling.who cares kan?bukan nye kite nk masok news straits time spell it right challenge pon kan?

macarons ni tak silap aku berasal dari French.
rupe die plak mcm burger.tapi die cam biskut yg berwarna2 warni.comel sangat.
rase die pon sedap.harga die pon tak ketinggalan sedap jugak.
cube bayangkan 3 ketul macarons yg kecik tu dijual dgn harga rm5.
hoho..kaya kalo buat bisnes ni.
bagi sape2 yg tak tawu lg,macarons ni dibuat daripada putih telur, icing sugar,almond powder dan sedikit pewarna.senang kan bahan2 die?modal pon tak besar.
tapi knape nk buat dia susah nk jadi?haha.aku buat tak jadi.
aku pon kebuntuan tak tawu mane silapnya.
kena jadi orang French dulu kot baru bole buat.=P

cube tgk ni.comeyl kan?mane aku tak geram..



p/s: korang bejaya buat?hebatla..meh cni share resepi.agak2 tyme raye ade tak uma yg letak macaron dlm balang kueh tu?=P

32 bla bla blah:

mizmarmalade said...

Aiyoh, comelnyee... ase sayang jek nak makan... hek3 :)

muhamadsufian89 said...

nampak cam sedap je siap kaler2 lagi. kalau dah pandai buat nanti bagi sy 1 tau. hehe

fiq. said...

Wawa:ape?macarons? macaroni biase argg makan,,huhu..tapi yg ni tak pernah makan,,, nak beli pon cam susah, kene online, kalo setakat kat tepeng ni,,xpernah jumpe pon lagi.. T.T teringin jugak nak rasa..

WAHIDA ALIAS said...

mizmarmalade:kannn??
muhamad sufian:buat tak jadik2 camne.hehe
fiq:sedappp..

Akulah Pak Lan said...

Kira murah lagi..paklan beli kat Harold 5 ka 6 biji rm25

nub said...

ni dgn kjuih ketayap mana lagi sedap?

harhar

teynteyn the doll said...

dekat harrods macaroons 6 bijik rm23 =.="

ABU said...

oh aku tak pernah makan lagi menatang ni..

btw, betul ke namapak aku kat alamanda? serius? tipuuuu... hahahaha apasal tak tegur..:D

azeelia azman said...

alolololo comel nyerr. hehe




folo sini.tengs dear visit mine :)

WAHIDA ALIAS said...

teyn:mahal kan..adeii
abu:aiyakk..seyes aku tipu.
azeelia:hehe =)

miZz_nizZ said...

macaron n mhal kn..xpnh rse lg.=(

adrinaqamarina said...

mesti dah orang french sume dah makan benda ni sejak berzaman lagi kan? hehe kte baru nak cuba. well well, kte pon tak pernah lagi cuba benda ni~


hehe

wawa ce try buat sendiri, nanti boleh kasi resepi :P

caliph shuriken said...

x pnah makan.. jarang2 tgk.. blom trasa nk makan, hukk...

Siti Mashitah Saidin said...

comelnya! tak pernah makan lagi!

dhiera said...

isk3~ comel ye.. *nanges sebab comel sgt*
tapi sayang nak makan. tak pernah pun try~
sedap sgt ea.. tak sampai ati kot nk mkn..erk

salam perkenalan ye

echaRierie said...

x pernah try lg..but org ckp macarons sgt manis..hehe :)

deeya said...

sbenarnye tak pernah makan pun mende nie .. tak bape suke biskut . kalau ade krepek macaron mungkin aku makan . hahaah !

visitme@FaTiN cOrNeR said...

comelnye..syg nk mkn la klu comel mcm nie..hehe

Cik Jannah said...

comel. tapi mahal. nakmakan pun sayang

misz molecule said...

macarons kat entri ni siez nampak sgt2 LAZAT!!!!!meleleh air liur ni

Cik Amy said...

meleleh tgk warne macarons y comel2 tu huhuhuh sweettt je... :)

Sarah Mohd Saleh said...

lembut ke nak gigit mnde alah tuh?mcm gigit biskut ke atau gigit apam?

bunga said...

comel la..xsampai hati lak nak makan..

zaty luvlianncezzz said...

colourful! i like . hahahaha

S a l a m r a m a d h a n~
Jum hayati di sini (^o^)
something about HEADER???

mr.syazwan said...

sgt menyelerakan!!

dia candy/cookies/or kek??

huhu

nak3

=_=

zulhilmi.tempoyak said...

mcm tu la kn..mkn x ajk..;p

nowriz said...

macam sedap la.. warna warni.. tak pernah test lagi.. huhuhu

Cik Bell said...

pink pulak tu,.hehe

emieysandra said...

xpenah makan ag macaroon ni..ermmm, sgt menggoda dgn wrne pink tuu~

muhamadsufian89 said...

buat tak jadik pun takpe la. mula2 tak jadik lama2 nanti mesti jadik jugak kan. hehe



http://muhamadsufian89.blogspot.com/2011/08/belajar-loghat-nogori-part-2.html

farah hanim said...

apa kta umh wawa yg sediakn macroon tu
fara xpnh ase pon makann bulat cm yoyo nie aw
hehee

Farah Awang said...

hey pasai pa chumel sgt nieyh??
geram seh
eeeeeeeeee
HAHA

WAHIDA ALIAS@NONSTOP BLA.BLA.BLAH COPYRIGHT