JUADAH BERBUKA : SATAR - nOnstOp bla.bla.blah

Followers

Tuesday, August 9, 2011

JUADAH BERBUKA : SATAR

Mari-mari, satar, satar, satar! 2 singgit..
korang tawu tak mende ape tuh?bukan aziz satar atau alif satar yg aku maksudkan.
tetapi ianya satar ikan yg sedap lagi lazat.perghh..terbaikk wokk!
satar ni tak silap aku dibuat daripada isi ikan.haha.da name satar ikan kan.
semalam first time aku ke bazaar setelah seminggu berpuasa.
hoho..memang tak tahan godaan2 kat situ.tapi aku tak jumpa pulak satar.
kecewa betol..
ingatkan dapatla mkn satar.sekali tak dpt jugak.
nak buat sendiri rajin plak aku nk membakar nye kan.urghhh..!
sebenarnya tak tawu buat pon.hehe.
ayuh!pencarian satar diteruskan lagi hari ni!


*ihsan cik google


p/s:korang reti buat tak?kongsi la.kot2 wawa ni berbakat plak buat satar ke. bole tuka profession pasni.=P


38 bla bla blah:

.: iEyLa :. said...

xpe..ari ni cari lg..huhu

WAHIDA ALIAS said...

ayuhh..!

NuReLLe said...

tak pernah makan satar sbab made daripada ikan..tsk..tsk..tsk..:(

muhamadsufian89 said...

tak reti buat la pulak. haih hari ni asik tengok blog orang yg ade makanan je. huhu

WAHIDA ALIAS said...

elle:ni msti x bley mkn ikan.
sufian:cobaann..haha

HasNah Kawaii said...

cheq penah makan sekali masa cheq pi kelantan hari tu. makan sikit ja, sebab tak biasa. boleh tahan jugak lah rasa.

anyway, selamat mencari aliff satar...eh, satar! hehe

ehem ehemm

merahitujambu said...

SEMALAM BARU MAKAN SATAR..SEDAP

WAHIDA ALIAS said...

hasnah:baek carik aziz satar.haha
merah itu jmbu:sgt jeles..hukhuk

atyn nayn said...

perghh! terliur ahh cte psl mkn skrg. huhu

ABU said...

eh apa ni..tak pernah tahu pun..

Far8 budak baik said...

terus mengidam nk makan
benda ni..
kuih ape entah..
pelik2 je name..
hahahahahaha
luar je buruk
dlm sedap kn..hehe

nub said...

yg ni aku penah makan

WAHIDA ALIAS said...

atyn:hehe...lap2 air liur
abu:ini la satar..=P
fa8:dlm tebaekkk wok!
nub:sdpkan..

Siti Mashitah Saidin said...

satar? tak pernah makan la wawa... macam otak2 gak ka?

fiq. said...

satar, kalau p terengganu mesti cr, tapi kat tepeng (hometown) pon dah ada. ala search la kat myresepi, konfirm hade! =]

Elih Japahar said...

Perggh! macam sedap jer..nanti nak try makan ni...tadi buka makan nasi ayam madu je haha :)

echaRierie said...

mengidam ea..hehehe..
btw..mkn byk2.. :)

WAHIDA ALIAS said...

siti:rase die mcm nk sme ngn otak2..
fiq:thnk u fiq
elih:sok bbuke cari la
echa:ok echa.

Bui Junaidi said...

kat kuching lagilah tak pernah dgr makanan ni..huhu..tp nampak mcm sedap..*_*

Akulah Pak Lan said...

paklan tak reti makan satar =(

visitme@FaTiN cOrNeR said...

satar..first time dgr..hehehe..

follow sini..

caliph shuriken said...

dh lama x mamam ni, huh...

SoLy SoLicious said...

waahh..satar best kalo isi ikan banyak dr kelapa... suke2....mkn 1 nk lgi kot..hehe

ShErA said...

wah... sedapnya.. hari tu balik kg tak sempat nak makan...

**::CIKNUURUL::** said...

xprnh lg brbuke dgn satar bulan ni,.hehe

nowriz said...

sedap2.. kat sabah.. susah cari bendalah ni.. huhu

Pearl Kaz said...

rasanya mcm x pernah rasa kot satar.. hihihi... rase dia mcm kopok lekor x? since dibuat dr ikan.. hihi.. selamat berpuasa!

Siti Nuradzmeen said...

hye..slmt b'puasa..folo me bck ya..tx :)

adrinaqamarina said...

hey alif satar, eh hye kuih satar ikan selamat bekenalan~


zzz, fes time tengok ni~ ni kuih orang ape ni wahida? hehe

Cik Jannah said...

haha, nasib tak suka sata. hehe

Queen F said...

kat terengganu baanyaakkk satarr :D

deeya said...

eh jap ! satar tu bukan macam botok2 ke rase nyer ?? hehe ~

Phat said...

wah wawa suka satar ek..kalo nak senang dapat satar dtg kuantan la..hehe..dekak2 ngan opis phat ni pun ade gerai jual satar..tp yg femes satar tanjong lumpur kot

Siti Arfah said...

Wah 1st time dgr sal satar ni. hehe

Misyahzniirf Alid said...

salam ramadhan, saya pun pertama kali makan masa kawan dok bg saya masa lepas balik dari terengganu. Memang best makanan tu ....

azu said...

rindu kt abg satar kt param Kelana Jaya. sedap & lemak punye..singgah2 blog Azu selalu.tq2!
http://azumie.blogspot.com

zulhilmi.tempoyak said...

erk...tb2 rs kenyang..haha

misz molecule said...

kat tganu banyak satar..datang la cni..xperlu mncari.jalan je ada terus depan mata.hahha

WAHIDA ALIAS@NONSTOP BLA.BLA.BLAH COPYRIGHT