I'm in Kelantan! - nOnstOp bla.bla.blah

Followers

Sunday, January 27, 2013

I'm in Kelantan!

salam..you all.
aku nak royak aku da smpai kelantan wehhh. excited!
maklumlah sebelum ni aku tak pernah pergi sini. so agak kejakunan la.
aku datang sini sebab ade praktikal selama 3 minggu di Jeram Pasu. So aku tumpanglah kat rumah orang, iaitu rakan ku Norisal. 
Dengan muka tak malunya, aku secara langsung atau tidak langsung telah menawarkan diri untuk tinggal dirumahnya. Kesiankan, bagaikan melukut di tepi gantang nyanyian aisyah.
Aku baru je sampai pagi tadi and aku naik kereta api wehh. ni lagi satu pengalaman yang thrill untuk aku royak. Sebelum ni mane pernah aku naek KTM jejauh siap dengan katil untuk tidur kalau ade pon naek KTM nak pergi serdang ke, mid valley ke.

Malam pertama di dalam kereta api memang susah nak tido. sebab aku asyik nak tengok pemandangan kat luar je. last2 orang laen da tido aku tak tido lagi.
Masa aku tengah tengok permandangan luar melalui cermin, tetiba terlintas kat otak aku. macam mane kalo tetibe aku ternampak benda2 yang aku tak nak nampak and benda tuh melambai2 kat aku. scary kan. tapi  tengok2 ianya adalah sehelai beg plastik putih yang tersangkut kat tiang. 

p/s: setakat ni memang ternganga2 aku dengar Norisal nama sebenar dan keluarganye bersembang. words untuk hari ni royak, tubik, kelik.
oleh sebab aku da ada kat kelantan, bestnya kalau dapat makan cik mek molek petang2 macam ni sambil ditiup2 angiin petang. hehe.
sebenarnya aku jumpe je kuih cik mek molek kat kl. saje nak feeling lebih.
sapa orang kelantan memang kenal kuih ni, tak kenal maka tak cinta.


gambar nih pinjam eh.
berjalan2 and singgah mkn di KB mall. hehe

26 bla bla blah:

Arham Md Ali said...

Haha am lahir Kelantan tapi membesar dekat Johor.

WAHIDA ALIAS said...

@Arham Md Aliorang klate la nih.dlm ic kelantan kann.

shar90 said...

sedapnye mek comel... hehehee
jd ore klate la dia... hee

the malay male said...

esok up entry, royak lagi la apa yang patut :-)

WAHIDA ALIAS said...

@shar90klate celop pastu tak jadi.haha.

WAHIDA ALIAS said...

@the malay maleade byk lagi nak royak.simpan2.haha

Sigaret Perisa Kafein said...

Salam.

Oh, tidak pernah ke sana? Semoganya jadi kenangan paling manis. Dan, good luck!

-AsaSiaga-

WAHIDA ALIAS said...

@Sigaret Perisa Kafein thank you very much!

Azlan Strider said...

wah..selamat menjalani practical..semoga semua berjalan lancar..hehehe

Regards,
-Strider-

piko ija said...

sdp nyo kuih cek mek tu...haha

intanfirdaus247 said...

selamat malam wawa..sorry kak intan baru dapat bw ..:) kak intan dulu study kat kelate,..makanan sana sedap2

WAHIDA ALIAS said...

azlan:terima kasih
piko:amek la :P
kak intan:takpe kak.sedap kan makanan die..

KonspiMaker said...

saya dah ke sana.Jumpa harimau atas jalan lagi.btw,thanks singgah blog saya.

teratai said...

menggodanya cek mek molek tu!

محمد رازيق said...

sedapnya cek mek molek. hehe

Mashitah Saidin said...

tu ka cek mek molek? oooo

Sharifah syazee said...

ore kelate meme manis belako eh? :)

MulutPayau said...

sedap kuih cek mek molek tu....

fathiahRAIHANA said...

cik mek molek tu rasa apa? ehehe. penah singgah kelantan sekali aje selama bernafas ni :D

Cik Kay Jue said...

ckj x pernah lagi g kelantan...

sabella mohamad said...

bella org terengganu kak . jiran je dgn kelantan . so amacam kelantan kak ? best tak ? hehe . have a good time there ! ^^

fifie said...

Babe dah balik ke? Kalau tak jom jumpaaaa. hehe. Fie duduk kat Kelantan jugak di pasir puteh. Dekat je tu dengan Jeram Pasu

✿ pink velvet ✿ said...

x pernah sampai kelantan lagi, huhu!

Remy hazza said...

nasb baik plastik..kalu betul..mesti dia nak tumpang tido...he3

QasehnyaRania said...

sib baik paham perkataan royak, tubit, kelik..hihi

tubit-keluar
kelik-balik
royak-habaq/bagitau

AiSyA LiEzA said...

sy orang kelate..wee! suka kuih tu..hehehexD

WAHIDA ALIAS@NONSTOP BLA.BLA.BLAH COPYRIGHT