apekah??? - nOnstOp bla.bla.blah

Followers

Tuesday, August 3, 2010

apekah???

tempat:library Upm lg
masa:4.30 ptg


dalam kelekaan aku online smbil mendgr lgu di libry yg sunyi sepi itu...

"asssalamualaikum..mtk maaf menganggu,"katanya.

makk aiii..tekejot aku!!
dari mane manusia ni dtg..bole heart attack aku d buatnye.
adeii...selamat ko cun..haha


"ye..waalaikumusalam,"balas ku smbil tersengih2 memberi senyuman.

"Mmm..nama saya nina (bukan nme sbnr)..saya dari Bahagian Komunikasi Korporat Pejabat Naib Canselor... bla..bla...bla.."kata nina.


nina: sebelom tu nk panggil awk ape ye?
aku:ouhh...pggil wawa je.
nina:ok..sbnrnye wawa,kami nk pilih orang utk event kami..mcm talent event (ape ntah die ckp lg aku x bp igt).Event ni mmg tiap2 tahun kami buat.So nina nk pilih wawa dlm event kami tu.
aku:jap2!talent?saye xde talent pon la..haha
nina:eyh..xpe2..berape ye umo wawa sekarang?amek kos ape? (smbil mengeluarkan album yg tebal dgn gmbar2)
aku:umo 20..amek veterinar(mataku curi2 memandang album itu)
nina:ouhh..mude lg la...ok..kt cni ade gmbar2 student yg kite pilih utk photoshoot..tp yg ni picture yg last year pnye la..so sekarang ni wawa dtg la if kite kol ke event ktorg tu or fotoshoot..bla...bla..bla(aku kurg igt ape yg die ckp sbb tekejot x abis)
aku:so sekarang ni ape je yg sy kne buat ni..
nina:skunk ni wawa dtg je dlu event kitorg ari jumaat ni and ni invitation card..mlm kamis ni dtg sbb ktorg nk pilih jd usher utk ari jumaat ni..
aku:dlm hati aku...usher??hahaha..so basically sy kne pegi ari kmis ni dulu la..then baru ade fotoshoot sume tu..tp sy rase ari kmis ni xdpt la..sbb mggu ni pon actually buzy
nina:ok..kalo camtu..xyah dtg ari kamis tu pon xpe, just dtg je ari jumaat tu..wawa tulis no fon wawa,no matrik,dgn course..


aku pon dgn blur nye menulis sume tu..
ape yg aku bt ni???
nape aku bg??
hahahhaa...
gler glam jgk aku

eleyh..xpe kot..(sedapkan ati)
aku pon bkn konfem pon..


nina:ok..now nina nk amek gmbar wawa la..
aku:hah???biar betol nk amek gmbar kt libry ni..waduhh..kene ke?
nina:a'ah..(smbil kluar kn kamera die).pic pasport aje
aku:aiyakk..malu la pulak..hehhee(smbil posing yg ntah mcm mane ntah..x sggup aku mintak nk tgk pic aku mase tu...haha..aku ni bknnye fotogenik..phm2 sndiri la hsilnye nnt..hahaha)
nina:ok..skunk tggu kol dari kami ea wawa.ok.itu saje.terima kaseh luangkan mase.

aku d tinggalkan terpinga-pinga....
dan aku tgk di sekeliling aku manusia2 sdg mmbace..
dan aku terperasan di suatu sudut ade dua org perempuan sdg melihat ku..smbil berckp2 sesame sendiri..

ish...mengumpat aku la tuh..

5 bla bla blah:

ishiko said...

hooo... event ape tu..

insyirah ilias said...

uit wa!! apa tuh! ish ko nih bia betul. kang nnti pe plak masalah dtg kang. adei~ risau tul la aku ngan ko nih.

WAHIDA ALIAS said...

event mlm anugerah media...aiyoo..ape ko syira..xde de aku kne kidnap la..hahaha..kt dewan bsr upm je..

aMy SiDeK said...

haha..kalo aq pun mesti blur tetiba ade org dtg sebegitu rupa..
wat da he**??!! hahah

Cik Su said...

wow..tak lame ag wawa jadi artis la..jgn lupa kat cik su plak..hehe
dak yang tgk wawa tu mesti dengki la tu..bese la tu manusia..hehe

WAHIDA ALIAS@NONSTOP BLA.BLA.BLAH COPYRIGHT